Peanøttkjeks
Denne oppskriften blir til omkring 50 små kjeks, eller om du vil 25 store "cookies"
1. Forvarm ovnen til 180 grader
2. Bland først peanøttsmøret og smøret samme, bland deretter inn; melis, hvetemel og maismel. Bruk av kjøkkenmaskin gjør dette punktet veldig lettvindt og greit.
3. Den klissete deigen rulles i 25-50 baller, alt etter ønsket størrelse på kjeks, fordeles så utover på bakepair. Husk at de trenger plass til å gli ut på.
4. Press ned rundingene som er trillet ut, med en gaffel.
5. Plasser peanøtter på toppen. Saltede eller usaltede, etter eget ønske. Fylle de gjerne opp med peanøtter, for kjeksene siver ut under steking, så det blir bedre plass til peanøttene når de er ferdig stekt.
6. Stekes i 15-20 min, til de er gyldenbrune.
7. La de hvile noen minutter før de flyttes over på en rist.
Kvernbakkan, en idyllisk plass på jord!
Ingredienser
30 ml/2 ss Peanøttsmør
225 g Smør
115 g melis
50 g mais-/potetmel
225 g Hvetemel
ca. 115 g Peanøtter
Steking:
180 grader i 15-20 min